Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (2024)

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 19 augustus, 2023

4.7/5 - (15 stemmen)

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (1)

Wat zul je lezen in deze blog?

Dingen om te doen in Sicilië

In dit artikel vind je ook mijn favoriete tours en uitstapjes met GetYourGuide. Ik gebruikte deze website ook om inspiratie op te doen voor mijn rondreis door Sicilië. Ze zijn makkelijk in gebruik en je kan altijd tot 24u op voorhand gratis annuleren en je geld gewoon terugkrijgen. Bovendien zijn ze heel transparant over welke Covid-19 maatregelen werden genomen.

1. Palermo

Beginnen kan ik moeilijk anders dan met de hoofdstad van het eiland. De kans is bijzonder groot dat je Siciliaans avontuur hier begint en ik raad je aan alle tijd te nemen deze geweldige stad te verkennen. De magnifieke kathedraal, het Palazzo dei Normanni, de catacomben, Teatro Massimo,…het lijstje met bezienswaardigheden in Palermo is haast eindeloos.

Bovendien is het eten hier ook overheerlijk! Ik raad je dan ook aan om deel te nemen aan een (street) food tour terwijl je al die mooie gebouwen van Palermo ontdekt. In deze stad worden al je zintuigen geprikkeld!

Net buiten de stad ligt het charmante Monreale dat zijn naam van koninklijke berg alle eer aan doet. Palermo is haast een reis op zich.

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (2)

De Santa Maria dell’Ammiraglio kerk in Palermo. Vanbuiten vond ik ze al indrukwekkend, maar de binnenkant is pas echt grandioos!

2. Cefalù

Vanuit Palermo is het vervolgens een uurtje rijden naar het schitterende Cefalù, zonder twijfel een van de mooiste dorpjes van Sicilië. Beklim La Rocca (niet te verwarren met de befaamde discotheek in België) en geniet van een spectaculair uitzicht. Het contrast van de vele rode daken met de azuurblauwe zee heeft vele schilders geïnspireerd en het is eenvoudig te begrijpen waarom. Na de beklimming kan je heerlijk relaxen aan het strand al dan niet met een Spritz erbij. La vita è bella in Sicilia!

Wil je graag een georganiseerde dagtour? Vanuit Palermo kan je voor ongeveer €60 ppeen daguitstap maken naar Cefalù en Monreale.

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (3)

Cefalu vond ik een van de leukste en gezelligste plekjes om te zijn. Hier vind je het echte Sicilië nog terug!

3. Taormina

Iets verder in het westen ligt Taormina waar je uiteraard ook een fantastisch strand hebt. Het stadje zelf is bijzonder charmant en het ideale decor voor een (romantisch) wandelingetje. Het kroonjuweel is echter het Griekse theater dat daarna werd omgevormd tot een Romeins theater. Dankzij een opening kan je hier genieten van een adembenemend zicht op het omliggende landschap dat zover reikt als de Etna.
Een interessante rondleiding in dit hemelse plaatsje kan al voor €19 per persoon.

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (4)

Een theater met zo’n prachtig uitzicht moet wel veel volk lokken, denk je niet?

4. Etna

Dat brengt ons meteen bij een van de andere beroemdste bezienswaardigheden van Sicilië: de Etna. Deze vulkaan is meer dan 3000 meter hoog en de hoogste actieve vulkaan van Europa. De bodem is ontzettend vruchtbaar waardoor hij bijzonder goed geschikt is voor land- en wijnbouw. Ik kan je in elk geval een bezoekje aanbevelen aan het wijnhuis Vivera, waar je kan proeven van de lekkerste wijn van Sicilië! Ook een rondleiding op de Etna zelf is geweldig leuk, hierbij krijg je de kans om dit indrukwekkende landschap (inclusief lava als je geluk hebt!) van dichterbij op een veilige manier te bekijken.

Vanuit Catania kan je trouwens ook zelf een daguitstap naar de Etna regelen met het openbaar vervoer. Hoe je dat zelf aanpakt kan je in dit artikel lezen.

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (5)

Als je de Etna beklimt lijkt het wel alsof je op een andere planeet bent terechtgekomen! Sicilië heeft heel wat natuurlijke schatten!

5. Catania

Catania is de tweede grootste stad van Sicilië en hoeft een kleine waarschuwing. Als je denkt dat de chauffeurs in Palermo gek zijn, rijd je beter niet met de auto rond in Catania waar het zo mogelijk nog erger gesteld is.

Toch is de stad die in de schaduw van de Etna ligt zeker een visite waard. Het kasteel van Ursino, het Palazzo degli Elefanti met de daarbijbehorende Fontana dell’Elefanta, de kathedraal en het amfitheater zijn maar enkele van de vele bezienswaardigheden.

Wil je graag de verhalen en geschiedenis achter deze mooie monumenten horen? Boek dan een gegidste rondleiding door het stadscentrum waarbij je ook enkele prachtige verborgen plekjes bezoekt.

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (6)

Het centrum van Catania is bijzonder gezellig en knus.

6. Eolische Eilanden en de Stromboli

De Eolische Eilanden zijn een eilandengroep ten noordoosten van de kust van Sicilië. Alle zeven worden ze door UNESCO beschermd en zijn ze kleine paradijsjes op zich. Zonder twijfel zijn dit sommige van de mooiste plekken van Sicilië en mag je deze dan ook niet missen.

Het bekendste eiland is Stromboli, genoemd naar de gelijknamige vulkaan. Tot een hoogte van 400 meter mag je deze beklimmen – maar wel alleen onder begeleiding van een gids. Waarom? Omdat de gids perfect weet waar je mag lopen – deze vulkaan spuit namelijk nog elke dag lava!

Ook een mini-cruise van deze magnifieke eilanden is een absolute aanrader en in de zomer heb je zelfs kans om dolfijnen te zien!

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (8)

De Eolische eilanden worden gekenmerkt door heel aparte rotsformaties en stranden. Heerlijk genieten in deze mooie natuur!

7. De Egadische eilanden

Vlakbij Trapani vind je nog zo’n indrukwekkende eilandengroep. De Egadische eilanden liggen op een dik halfuur varen van Trapani, en je vindt er enkele van de mooiste stranden uit Sicilië. De kalme eilandjes zijn omringd door helderblauw water, dobberende bootjes en prachtige landschappen. Er zijn drie eilanden, maar het zijn vooral Favignana en Levanzo die toeristen aantrekken.

Marettimo ligt nog een stuk verder en is minder toegankelijk.

Vanuit Trapani kun je erg betaalbare boottochten organiseren die je een hele of halve dag meenemen naar deze paradijselijke eilandjes en je onderweg ook nog een heerlijk verse lunch serveren.

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (9)

De kleur van dit water doet je toch meteen zin krijgen om naar Sicilië te reizen?!

8. Syracuse

Waar te beginnen met de bezienswaardigheden van deze havenstad? Als je even niet weet wat te doen in Sicilië moet je in Syracuse zijn. Je vindt hier een van de grootste theaters van het Griekse Rijk, een magnifieke kathedraal, indrukwekkende catacomben die groter zijn dan die in Rome, en nog zoveel meer. Bovendien kan je vanuit hier een dagtocht maken naar Noto, een van de best bewaarde geheimen en mooiste plekken van Sicilië.

Vanuit Catania en Palermo kan je een daguitstap naar Syracuse regelen voor ongeveer €60 per persoon. Het kan voordeliger zijn om zelf een auto te huren in Sicilië.

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (10)

Alleen al voor de mooie baai van Syracuse kan je je uren vergapen. Een absolute topper in Sicilië!

9. Agrigento

Je hebt ondertussen al wel door dat er heel wat bijzondere tempels op Sicilië staan maar Agrigento spant toch wel de kroon. Hier ligt Akragas oftewel de Vallei van de Tempels, wat zonder twijfel een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sicilië is. Je vindt hier zeven prachtige tempels, allemaal in Dorische stijl. Om niets te missen van de rijke geschiedenis die teruggaat tot 500 voor Christus kan ik in elk geval een gegidste rondleiding aanbevelen. Zo’n rondleiding kost €60 per persoon. Daarin zit het toegangsticket ook inbegrepen.
Alleen het ticket voor de Vallei der Tempels kan je ook al online kopen. Dat toegangsbewijs kost €13 pp. Als je er graag een audio gids bij wilt, dan kost alles tezamen €19 per persoon.

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (11)

Eén van de meest indrukwekkendste bezienswaardigheden van Sicilië moet wel Agrigento zijn!

10. De kloof van Alcantara

Na al die tempels is het ongetwijfeld tijd voor wat actie. Duizenden jaren geleden werd de kloof van Alcantara gevormd door de Etna en als je het rustig aan wil doen kan je gewoon de natuurpracht bewonderen en zelfs zwemmen.

Mag het wat ruiger dan kan ik absoluut canyoning aanbevelen. Je baant je al klimmend en zwemmend een weg door deze ruige wildernis die je op een unieke manier ervaart.

Heb je geen huurauto in Sicilië? Maak dan gebruik van deze dagtour waarbij je kloof ontdekt, maar ook een bezoek brengt aan de Etna vooraleer je een wijnproeverij met lunch onderneemt.

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (12)

Sicilië kan warm worden! Gelukkig kan je afkoelen in een mooie omgeving als je de Alcantara kloof bezoekt.

11. De Scala dei Turchi

De trap van de Turken heeft zijn naam te danken omdat de Moren op deze plek aan land kwamen. Het is een prachtig gebergte gemaakt van mergel, een soort witte kalksteen. Door dit indrukwekkend natuurfenomeen ligt hier een van de meest opmerkelijke stranden van Sicilië. Een heerlijke plek dus om even uit te blazen na de overvloed aan geschiedenis die je al te zien hebt gekregen.

Deze plek is zonder vervoer bijna onmogelijk om te bereiken. Als je geen huurauto hebt, is een begeleide tour de beste optie.
Deze excursie neemt je mee vanaf Catania en geeft je voldoende tijd om de Scala dei Turhci, maar ook de Vallei der Tempels te ontdekken.

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (13)

Het hoeven niet altijd zandstranden te zijn die de show stelen. Dit prachtige en unieke stuk natuur moet je zeker proberen bezoeken!

12. Erice

Erice is door haar middeleeuwse karakter een van de mooiste dorpjes van Sicilië. Vanaf een hoogte van 800 meter domineert dit stadje met haar kasteel dan ook de nabije omgeving. Het is de ideale plek om even aan alle drukte te ontsnappen en rustig rond te kuieren. De genovesi ericeni zijn een plaatselijke delicatesse en deze zoetigheid gaat fantastisch gepaard met een glaasje Marsala wijn. Letterlijk en figuurlijk la dolce vita.
Neem voor de zekerheid een extra trui of jas mee. Het weer kan hier snel omslaan, en het kan snel enkele graden koeler worden!
Een daguitstap vanuit Palermo naar Erice, de zoutpannen van Trapani en Segesta kost €60 per persoon.

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (14)

Het kasteel torent hoog uit boven het eiland, waardoor je prachtige vergezichten krijgt over de mooie natuur en de tropische stranden van Sicilië.

13. Cavagrande del Cassibile en il Riserva Naturale dello Zingaro

Beiden zijn nationale parken en hier kunnen wandelliefhebbers zich dan ook ten volle uitleven. Als je tussen een van hen moet kiezen dan zou ik voor Cavagrande opteren omdat de natuur hier toch iets bijzonderder is.

Na een stevige wandeltocht van ongeveer twee kilometer kom je tot bij watervallen waar je geweldig kunt zwemmen. Qua natuur is dit in elk geval een van de fraaiste bezienswaardigheden van Sicilië.

Wil je de natuur graag met een gids ontdekken? Boek dan deze begeleide rondleiding, te beginnen vanaf de parkeerplaats van het natuurreservaat.

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (15)

Verfris in de Cavagrande del Cassibile. Als je geluk hebt, krijg je de watervallen helemaal voor jou alleen!

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (16)

il Riserva Naturale dello Zingaro ligt op een beugschoot van enkele prachtige stranden van Sicilië.

14. De vele schitterende stranden

Uiteraard heeft het eiland ook talrijke magnifieke stranden te bieden en de mooiste hiervan zijn de volgende:

  • San Vito Lo Capo: Prachtig turquoise water, parelwit zand en de Monte Monaco op de achtergrond geven het geheel een haast sprookjesachtige sfeer. San Vito Lo Capo is betoverend mooi.
  • Als je het hectische Palermo je even te veel wordt, rijd je best twintig minuutjes de stad uit richting Mondello waar je even kunt uitblazen. Als je nog even verder rijdt kom je tot bij Scopello, waar het iets rustiger vertoeven is en waar je fantastisch tussen de rotsen kunt zwemmen. Let op, dit laatste is geen zandstrand maar er zijn wel ligstoelen.
  • Calamosche is ten slotte ook nog de perfecte plek om aan het strand te liggen en te zwemmen. Er zijn geen barretjes of ijsverkopers want hier draait het vooral om rust. Gelukkig is deze plek voorlopig nog niet ontdekt door het grote publiek dus bezoek ze voor het te laat is!

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (17)

Het strand van San Vito lo Capo. Het kan er vrij druk worden, maar gelukkig is het kilometers lang!

Al na één dag op het eiland merk je hoe Sicilië verschilt van de rest van Italië. Door haar diversiteit vind ik het een van de mooiste plekjes van Europa en je wil La Bella Sicilia eigenlijk nooit verlaten. Elke keer ontdek je wel iets nieuws en dat maakt het eiland net zo leuk.

De 5 beste hotels in Sicilië

Om al dit moois te zien, moet je natuurlijk ook nog een overnachtingsplekje in Sicilië vinden! Hier zijn alvast enkele prachtige hotels om je vakantie helemaal top te maken.

Tip: Lees ook mijn artikel met de 15 mooiste hotels van Sicilië.

San Giorgio Palace Hotel

Een viersterren boetiekhotel in het centrum van Ragusa. Het schilderachtige exterieur vloeit vlot over naar een modern interieur met strakke lijnen, witte tinten en minimalistische meubels. Alle kamers in het hotel zijn voorzien van de nodige luxe en hebben een prachtige badkamer uit natuursteen. Je geniet hier elke ochtend van een heerlijk ontbijt met een 360-graden zicht over de Santa Domenica vallei.

San Giorgio Palace Hotel ligt op een steenworp van het historisch centrum van Ragusa, ideaal dus als je enkele mooie bezienswaardigheden in Sicilië wil verkennen. De accommodatie ligt vlak naast de Kathedraal van San Giorgio en het park Giordino Ibleo is slechts twee minuten rijden. Daarnaast staat het vriendelijke personeel steeds klaar om hun lokale tips met jou te delen.

Voor één nacht in dit strakke luxe hotel betaal je zo’n €81 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (18)

© San Giorgio Palace Hotel

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (19)

© San Giorgio Palace Hotel

Il Leone Blu

Deze B&B is één van de mooiste hotels in Catania. Het is gevestigd in een gerenoveerd historisch gebouw en beschikt over ruime, lichte kamers met moderne faciliteiten. Tegelijk hebben de eigenaars ervoor gezorgd dat ze de originele inrichting (inclusief fresco’s) konden bewaren tijdens de renovatie. Bij Il Leone Blue kan je ’s morgens kiezen voor een ontbijtbuffet of voor een Italiaans ontbijt.

Il Leone Blu ligt in het prachtige centrum van de gekende Siciliaanse stad, Catania. Voor de deur vind je tal van gezellige restaurants en het hotel ligt op een steenworp van het kasteel van Urbino, de kathedraal van Catania en het Romeins theater. Je kan bij de B&B ook fietsen of auto’s huren om steden rondom de accommodatie te verkennen.

Een nachtje in deze gezellige B&B kost je gemiddeld €86 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (20)

© Il leone Blu Hotel

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (21)

© Il Leone Blu Hotel

Borgo d’Orlando

Borgo d’Orlando is een klein charmant hotelletje aan de noordkust van Sicilië met slechts negen kamers. De kamers zijn een mooie mix tussen modern en de traditionele Siciliaanse stijl, denk maar aan zichtbare balkenplafonds. Sommige suites hebben een eigen terras en er is een groot buitenzwembad. In Borgo d’Orlando kan je één keer per week kooklessen volgens en je kan er yogalessen volgen tussen de olijfgaarden.

Als je op zoek bent naar dingen om te doen in Sicilië, is Borgo d’Orlando een fijne uitvalsbasis. Het hotel ligt op zo’n negen kilometer van Capo d’Orlando en Milazzo is een autorit van 50 minuten verwijderd. Door de kleinschaligheid van de accommodatie voel je je er onmiddellijk thuis en het personeel staat steeds klaar met de beste tips om het Italiaanse eiland te ontdekken.

Genieten van een heerlijke nachtrust kan al vanaf €115 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (22)

© Borgo d’Orlando

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (23)

© Borgo d’Orlando

Giardini Mon Plaisir

Giardini Mon Plaisir is een gezellig hotel in Sicilië, in het hart van het historische Trapani. De zes kamers zijn een perfect mix van moderne en traditionele stijlen, denk maar aan: zichtbare balken, eenvoudige meubels, traditionele tegelvloeren en witte tinten. Het hotel biedt meer dan genoeg plekjes om te ontspannen, kies uit één van de ligbedden aan het enorme buitenzwembad, de tuin of de leuke bar van het hotel. ’s Morgens kan je dan weer genieten van een continentaal ontbijt.

Het hotel wordt gerund door een leuke familie die je steeds warm welkom heet. Op 3,8 kilometer van Giardini Mon Plaisir ligt de haven van Trapani, maar dichterbij ligt het gezellige dorpje Funivia Trapani Erice. Vraag aan het vriendelijke personeel van de accommodatie zeker wat tips om de buurt rond Trapani te verkennen.

Logeren in een tweepersoonskamer kan in dit fijne familiehotel al vanaf €130 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (24)

© Giardini Mon Plaisir

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (25)

© Giardini Mon Plaisir

Masseria Susafa

Op zoek naar charmante hotels in Sicilië voor een romantisch verblijf? Dan zit je bij Masseria Susafa goed. Het hotel is een verbouwde boerderij, gelegen te midden van een olijf- en wijngaard. De rustieke chique interieurs betoveren je met de zichtbare stenen, terracotta tegelvloeren en antieke meubels. Daarnaast beschikt het hotel over een buitenzwembad en een fantastisch restaurant met Siciliaanse keuken.

De boerderij is de perfecte plek om volledig tot rust te komen. Als je er toch even op uit wilt, kan je een dagje naar het gezellige Polizzi Generosa of Cefalù. Op drie kwartier rijden van het hotel ligt ook het Nationaal Park Madonie, een regionaal natuurpark op het Italiaanse eiland. Nog op zoek naar inspiratie? Het warme personeel van Masseria Susafa helpt je met plezier een daguitstapje te plannen.

Overnachten in de gezelligste boerderij-hotel kan vanaf €154 per nacht in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (26)

© Masseria Susafa

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (27)

© Masseria Susafa

Excursies in Sicilië

Voor bepaalde bezienswaardigheden moet je een auto huren in Sicilië, als je liever alles voor jou laat regelen kan je natuurlijk ook excursies regelen. Wat dacht je van een dagje naar Agrigento of Palermo? Deze tours raad ik in ieder geval aan:

» Alle tours en excursies in Sicilië

Vakantie in Sicilië

Kan je niet wachten om deze prachtige bezienswaardigheden met je eigen ogen te zien? Boek dan snel een reis naar Sicilië! Je zal verrast zijn van hoe voordelig een vakantie naar dit aards paradijs wel kan zijn.

Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden

Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (28)

Over de auteur

Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra. 👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie. 🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare. 🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.
Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.

4.7/5 - (15 stemmen)

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

50+ Tips voor Rome citytrip: Unieke travel tips: hotspots, hotels, eten, …

50+ Tips voor Florence: Insider tips voor citytrip naar Firenze

In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.
Sicilië bezienswaardigheden: 14 dingen om te doen | Reisgids Sicilië (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6284

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.